Népzenével foglalkozol? A Halmos Béla Program neked szeretne segíteni! Pályázz és nyerj!

Zenészként portfóliód fejlesztésére, hazai, Kárpát-medencei és külföldi programok költségeire kérhetsz támogatást. Népzenei koncertsorozatok, nagykoncertek megrendezésére egyesületként, programhelyszínként és zenészként is pályázhatsz. Támogatunk népzenei táborokat és konferenciákat, népzenével foglalkozó médiumként pedig a tartalomgyártás költségeihez tudunk hozzájárulni. Az év során kétszer írunk ki pályázatokat, tavasszal és ősszel, különböző témákban, ezeket keresd a weboldalunkon!

Mit csinál a Programiroda?
A Programiroda abban segít, hogy a Halmos Béla Program pályázatai minél nagyobb közönséghez eljussanak és hozzánk fordulhatsz a pályázatokkal kapcsolatos kérdéseiddel is. Az eddigi nyertes zenekarokat és a komplex folkklub hálózat tagjait megtalálod honlapunkon.

Kik alkotják a Kollégiumot?
A kollégium vezetője: Liber Endre népzenész, a Hangvető Zenei Terjesztő Társulás egyik alapítója és művészeti vezetője. A kollégium tagjai:

  • dr. Árendás Péter zenész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének tanára, a Hagyományok Háza Folklórdokumentációs Könyvtár és Archívum tárvezetője
  • Berán István zenész, a Táncház Egyesület ügyvezetőségi tagja, annak képviselője
  • Pál István ‘Szalonna’, a Hagyományok Háza művészeti vezetője, Liszt Ferenc-díjas prímás
  • Sipos Mihály zenész, a Muzsikás Együttes prímása, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja
  • Virágvölgyi Márta népzenész, az Óbudai Népzene Iskola hegedűtanára, a Hangszeres Népzenei Példatár sorozat szerkesztője