Update: Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a benyújtási határidő meghosszabbodott, az új időpont: 2018. május 2. 23:59.

A Csoóri Sándor Alap nyílt pályázatot hirdet a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására. A Program célja a hazai magyar és nemzetiségi, valamint a határon túli magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök, alkotói közösségek megerősítése. A nemrégiben kiírt pályázat egyik fontos eleme a táncházak támogatása – ez azt jelenti, hogy a rendelkezésre álló összegből a folkklubok és egyéb intézmények (pl. közművelődési házak) pénzt igényelhetnek arra, hogy a Kárpát-medencei és moldvai magyarság, valamint a velük együtt élő nemzetiségek népművészeti világát bemutató színvonalas programokat tudjanak biztosítani. A pénz felhasználható oktatói, előadói tiszteletdíjakra; eszközök beszerzésére; hangtechnikai szolgáltatás díjára; reklám- és propagandaköltségre; utazási költségre.

Legmagasabb igényelhető támogatás: 2 000 000 Ft
Legalacsonyabb igényelhető támogatás: 300 000 Ft

Az altéma rendelkezésre álló keretösszege: 220 000 000 Ft
A pályázat útján igényelhető támogatás vissza nem térítendő, 100%-os mértékű támogatási előleg formájában – vagyis NEM utófinanszírozással történik.

Az internetes pályázatok benyújtásának határideje: 2018. május 2. 23:59

Továbbá fontos tudnivaló, hogy a Halmos Béla Program nem ír ki erre vonatkozóan később pályázatot, így érdemes most igényelni a támogatást!

A komplex folkklub elképzeléséről bővebben Liber Endre és Török Ferenc előadásából tájékozódhattok: