Az október végén 24. alkalommal, ezúttal Las Palmas de Gran Canaria városában, a Kanári-szigeteken megrendezésre kerülő World Music Expo – WOMEX – fontos mérföldkő lesz a Halmos Béla Programiroda tevékenységei között. A Programiroda több fontos, a szcénában meghatározó szervezet számára standhozzájárulást biztosít, illetve a Porgramirodának lesz két standja, ahol a kisebb szervezetek képviseltethetik magukat váltásban, a Programiroda dolgozói segítségével. Így összesen kb. 25 magyar delegált munkáját tudjuk megtámogatni.

A magyar standokkal egy közös arculatot is kialakítunk a Hagyománok Háza segítségével hogy a „magyar sziget” jól felismerhető legyen, és hogy a hazai szervezetek brandjei erősítsék egymást.

Egy promóciós  CD kiadvánnyal is készül a Programiroda, amin 20 zenekar bemutatkozó anyaga (bio, kapcsolattartó, zene) fog szerepelni, illetve a világ- és népzenei piacon érdekes hazai fesztiválok, helyszínek elérhetőségeit is fogja tartalmazni. Ennek elkészítéséhez nyílt pályázatot írtunk ki, melynek nyertesei Berán István, Balogh Kálmán és Weyer Balázs zsűrik értékelései alapján derülnek ki.

Mindemellett a helyszínen tervezünk tartani egy networking vacsorát potenciális partnetek képviselőivel, hogy a magyar delegáció tagjai közvetlenebb és nyugodtabb körülmények között fejleszthessék kapcsolataikat.