Miért létezik a Bara? Miután a közös zenélés annyi örömet okozott számunkra már egészen kis gyermekkorunkban is, úgy döntöttünk, hogy egy magas színvonalon és jó hangulatban működő zenekart állítunk ki. A mi küldetésünk tehát a gondosan értelmezett kárpát-medencei népzenei kincs igényes újraformálása, annak közönség-orientált továbbítása a mindenkori hallgatóságunk számára. Szertettel.
Mi fontos a Bara tagjai számára? Igényes zenei és színpadi megjelenés, üde és sokszínű előadásmód, illetve változatos hangszerelés – mindez kedélyes dalokkal és szövegekkel társítva. A közönségünkkel való aktív partneri kommunikáció során folyamatos fejlődés biztosítása szakmai és emberi téren egyaránt. Külön érték számunkra, hogy néhány, kevésbé ismert falu zenekarjainak repertoárjából is be tudunk mutatni néhányat a hallgatóságunknak.
Mit fog megalkotni a Bara? Mi egy valódi híddá szeretnénk válni, amely összeköti a régi zenei hagyományainkat a 21. század nyújtotta technikai fejlettséggel, és leginkább a kor társadalmában megszülető emberi érzésekkel és igényekkel.
A Bara portfóliója: egész estés koncert, táncegyüttesek zenei szolgáltatása, táncház zenélés, rendhagyó néprajzóra sok hangszerrel, valamint „tücsökzene” a legkisebbeknek

KAPCSOLAT: barazenekar@gmail.com // Páll Éva +36 70 536 6508