A zenekar eddigi 15 éve alatt bejárta a Kárpát-medence és Európa több nagyvárosának olyan főbb fesztiváljait, ahol a világzene teret kap.

A kezdetben – és párhuzamosan azóta is töretlenül – autentikus népzenét játszó csapat figyelme a 2011-es, kategóriagyőzelemmel zárult Talentométer tehetségkutató verseny hatására fordult a könnyűzenei műfajok felé. A népzene és korunk zenéi nemcsak megférnek egymás mellett, de ugyanazon kultúrát alkotják, kölcsönhatásban állnak – ezeket a metszéspontokat keresi a Góbé eddigi három nagylemezén. 

Akusztikus hangszereik technikai határait feszegetve hoztak létre újszerű, de etnikus hangképeket. Voltaképpen egy olyan “népi popzenét” alkotnak, amely amellett, hogy szórakoztató és kortárs, megőrzi tradicionális ízeit. Ez az a behatárolhatatlan “Góbé” stílus, amely a zenekar védjegye.

Sokan a Góbé különleges hangzásvilágán keresztül találkoztak népzenével, vagy folklórrajongóként így váltak nyitottá modern zenei irányokra, ahogy a zenekar ezt célként is kitűzte. A folklór sokszínűségéből és közösségi erejéből merítkeznek, továbbra is Kodály Zoltán útmutatását követve, miszerint “legyen a zene mindenkié”.

KAPCSOLAT: gobezenekar@gmail.com // Czupi Áron +36 30 546 8658