A Ritka zenekar 2017. szeptemberében alakult, mely 4 állandó tagból áll: Blumenschein Alinka, Ecsedi-Oláh Petra, Szilágyi Boglárka, Teszáry Borbála. Jelenlegi, illetve végzett Zeneakadémista hallgatók alkotjuk az együttes magját. Célunk a magyar autentikus népzene gondosan válogatott forrásokból történő megszólaltatása és színpadra állítása.
Táncházak mellett állandó kísérő zenekara vagyunk a Bihari és Bartók Táncegyütteseknek, valamint egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk önálló megjelenésekre: A Táncház-Népzene 2018 lemezválogatásra beadott sikeres pályázati elbírálásnak köszönhetően barkósági összeállítással szerepeltünk a CD-n, amely lehetővé tette első közös studiómunkánkat. Ugyanezen a lemezen a 2019. évi pályázaton is sikeresen szerepeltünk, így az ide évben széki összeállítással leszünk hallhatóak a megjelenő CD-n.
Részt vettünk a 2018 áprilisában tartott 22. ICTM budapesti szimpóziumának nyitóestéjén, valamint záró alkalmán. A 2018-as év Táncház napja alkalmából, a Zeneakadémia nagytermében megrendezett koncerte különböző felállásokban is szerepet kaptunk. 2019 januárjában az első önálló koncertünket is megtarthattuk a Lumen kávéházban, ahol a szűk egyórás koncertünk folyamán Erdély különböző tájegységeinek férfitáncai mentén mutattuk be a különböző táncrendeket.
2019 januárjában közös együttműködés indult a hageni, düsseldorfi, valamint a dortmundi magyar közösségekkel, ahová további fellépésekre, táncházakra, táncegyüttesi kísérésekre várják vissza a zenekart a tavasz folyamán többször is.


KAPCSOLAT: ritka.zenekar@gmail.com // Blumenstein Alinka +36 20 350 6745