A Tarsoly zenekart 2010-ben, a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium tanulói  alapították. A banda 10 éves fennállása alatt számos díjat és elismerést érdemelt ki – megalakulásunk  évében Külön díjat kaptunk a tápiószentmártoni népzenei versenyen és Nívó-díjat Bonyhádon. 2011- ben a Folkbeats népzenei Tehetségkutatón 50 nevezett együttes közül a 4. díjat hozhattuk haza,  2016-ban zenei Nívó díjban részesültünk, 2019-ben pedig együttesvezetőnk, Bencze Mátyás, Junior  Prima díjat vehetett át.  

Első lemezünket Szombaton este címmel 2011-ben adtuk ki. Ezt követően a Patakparton-Rákosmente  népzenéje (2017), Mindenkié (2018) majd Nyírségi muzsika (2019) című lemezeink jelentek meg,  melyeket Kunos Tamás rendezett.  

A Fölszállott a páva televíziós vetélkedőben 2013-ban, mint középdöntős zenekar szerepeltünk, majd  2018-ban a Döntők döntőjében is megmérettethettük magunkat. Az évek során vendégfellépői lettünk az Állami Népi Együttesnek és a Fitos Dezső Társulatnak, később  a Szilas, majd a Forrás Néptáncegyüttessel dolgoztunk és szereztünk kiváló minősülést. 2015 óta a  Bartina Néptáncegyüttes állandó kísérői vagyunk, akikkel az együttműködés ideje alatt több ízben  képviseltük már hazánkat Európán innen és túl – többek között Borneón, Kínában és Kirgizisztánban  is. A zenekar fennállása óta rendszeres kísérőként szerepel hazai szóló tánc és koreográfia  versenyeken, nyaranta pedig az EFOTT Fesztivál nagysikerű Muzsika Szigete színpadának  házigazdájaként találkozhat velünk a közönség.

KAPCSOLAT: tarsolyband@gmail.com // Bencze Mátyás +36 30 342 4294