A napokban lettek nyilvánosak a Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégiumának nyílt pályázatai – külföldi fellépéseket, stúdiófelvételeket, népzenei konferenciákat, szakmai képzéseket és a médiában való megjelenést is támogatják.

Összesen öt témakörben hirdetett pályázatot a napokban a Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégiuma. Sokféle területet, szerteágazó érdeklődési köröket támogatnak ezúttal is. Mind az öt pályázat benyújtási határideje augusztus 24., éjfél.

Magyar művészek, együttesek külföldi szereplésére pályázhatnak mind az előadók és képviselőik, mind a külföldi koncerthelyszínek. Erre összesen 5.000.000 forintos keret áll rendelkezésre. Összesen 15.000.000 millió forint áll rendelkezésre arra, hogy a Kollégium népzenei táncegyüttesek zenei aláfestését támogassa – ebbe beletartozik az, hogy rögzítsenek hangfelvételt, de az is, hogy bemutatók során az élő zenét szolgáltató zenekarokat kifizessék. 10.000.000 forintos keretből támogatja a Program a különféle népzenei konferenciák megvalósítását. Az igénybe vehető összeg 3.000.000 Ft, amire azonban magányszemélyek nem pályázhatnak. Oktatásra, szakmai képzésre, továbbképzésre és tanulmányútra 1.500.000 Ft igényelhető az összesen 25.000.000 forintos keretösszegből. Végül pedig különféle népzenei tartalmak létrehozására, illetve azok médiában történő hirdetésére, promótálására összesen 30.000.000 Ft értékben lehet pályázni.

A  részleteket, adatlapokat, stb. ide kattintva találjátok, a kérdés esetén pedig bátran keressétek az NKA-t vagy minket.