Nyári estéken a szabad ég alatt, barátságos környezetben, élőzenére, jó társasággal múlatni az időt; ezt kínálja vendégeinek a Benczúr Kerti Esték népzenei sorozata. A fél nyolckor kezdődő egyórás koncert után este tízig lesz lehetőségünk együtt maradni, beszélgetni, enni, inni, sőt táncolni is. A koncert után ugyanis a zenekar tagjai csatlakoznak a közönséghez és az est táncházzal, közös mulatsággal folytatódik majd. A fellépőket a Halmos Béla Kollégium kurátorai válogatták, akik azt is vállalták, hogy az általuk kiválasztott zenekar koncertjének házigazdái lesznek. Önt is szeretettel várjuk és reméljük, hogy találkozunk majd a Benczúr Kertben a nyár folyamán a Halmos Béla koncertsorozaton!

Liber Endre – a Halmos Béla Program Kuratóriumának vezetője

A Halmos Béla Program és a Benczúr Kerti Esték együttműködésének köszönhetően idén nyáron a Benczúr Ház a fekete-fehér filmek mellett szabadtéri népzenei koncertekkel várja a látogatókat.  A nyár során összesen öt alkalommal élvezhetjük a belvárosban az élő népzenét szerda esténként. A fellépő zenekarokat a Halmos Béla Program kuratóriumi tagjai válogatták össze és mindegyikükkel találkozhatunk majd a koncertek során.

PROGRAM

06.12. 19:30 Rézhúros BandaHázigazda: Virágvölgyi Márta
06.26. 19:30 Magos Házigazda: Berán Istán
07.10. 19:30 Erdőfű Házigazda: Sipos Mihály
07.24. 19:30 Horsa Banda Házigazda: Árendás Péter
08.07. 19:30 Babra Házigazda: Eredics Gábor

Az események elérhetők a facebook oldalunkon is.

De jut még bőven izgalmas program a nyárra – többek közt olyan legendás filmeket tekinthetünk meg, mint a 300 000 Pengő vagy Hyppolit, a lakáj. A nyugalom és a jó zene kis szigete a város közepén – a Benczúr Kerti Esték tehát egész nyáron változatos programmal vár, mindezt ráadásul a belvárosban. A koncertbelépő egy része lefogyasztható, utána pedig minden esetben a város legmenőbb szabadtéri táncháza vár Rád! A részletes programot a https://www.pkalapitvany.hu/benczur-kerti-estek honlapon találod!


JEGYINFORMÁCIÓ
Jegyár: 1000 Ft.
Az előadások a Postamúzeum vagy a Bélyegmúzeum belépőjével ingyenesen látogathatók.
A koncert előtt és szünetében megtekintheti az épületben található Postamúzeum kiállítását, ráadásul a jegyek mellé egy pikoló sört, vagy egy kisfröccsöt is választhat a grillteraszunkon. Jegyet a helyszínen, illetve a benczurkertiestek.hu honlapon lehet vásárolni.